Gotham! – New York er mer enn Ground Zero

Gotham! – New York er mer enn Ground Zero

Radio 4 er inspirert av samarbeid med elektronikabaserte band som U.N.K.L.E. og David Holmes, rockbaserte band som Trans Am, og hybrider som The Rapture, Primal Scream, Zero Zero og BS 2000. Erfaringer med disse bandene har sammen skapt det lydbildet som Radio 4 springer utfra. Tekstene på Gotham! baserer seg på observasjoner gjort i New York, og er laget av folk som har tilbrakt store deler av sitt liv i denne storbyen.

Bandet består av Tommy Williams på vokal og gitar, Anthony Roman på bass og Gerard Garone på keyboard. P.J. O’Connor og Greg Collins utgjør rytmeseksjonen, henholdsvis på perkusjon og trommer.

Albumet starter med en hyllest til hjembyen New York, på godt og vondt, passende kalt Our Town. En gladpunklåt om virkningen New York har på dens befolkning. Spor som er verdt å trekke fram er Eyes Wide Open, med sitt gjentagende riff, og en vibrerende bass i bakgrunnen har den en hypnotisk effekt på lytteren. Her kommer blandingen av elktronika og rock virkelig til sin rett.

Dance To The Underground gjør seg på dansegulvet, der den bygger seg rolig opp i tro elektronikastil, og kulminerer i et forrykende refreng.

Det er flere låter som bør trekkes fram her, for de fungerer på hver sin måte. Radio 4 har fått til en glimrende blanding av sjangre, der låtene vektlegger ulikt. Hør for eksempel på rocklåten Calling All Enthusiasts eller den Beck-lignende Speaking In Codes. For ikke å snakke om gladpunklåten Certain Tragedy. I USA snakkes om den nye sjangeren new new wave. Radio 4 betraktes som en glimrende representant for denne stilen.

Gotham! er en plate man bør skaffe seg. Det tar en tid før den sitter, og trenger derfor noen gjennomlyttinger. Men når den først har festet seg, skal man jobbe hardt for å bli kvitt den, noe man strengt tatt ikke trenger, for dette er veldig bra.

Morten Rosvold

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.