Trampoline – Sjarmerende pop fra Sundsvall

Trampoline – Sjarmerende pop fra Sundsvall

For mitt vedkommende er det første gang jeg hører om gruppa. Men etter å ha gjort litt research, har jeg funnet ut at The Confusions er ganske så poppis i Sverige. De har gitt ut fem album, åtte EP-er og en singel, og i tillegg til populariteten i hjemlandet har de også fått en viss oppmerksomhet i Japan. De slo igjennom med Everyone’s Invited i 1996, som ifølge Expressen var «Årets popplate».

Trampoline består av tolv låter som kan beskrives som «fengende poplåter», for å benytte et ord mamma kunne ha brukt. Åpningslåta The Pilot ligger i skrivende stund som nummer 3 på MTVs Up North Chart sammen med blant annet The Perishers og Swan Lee. Låta er fengende og fin den, men for min del synes jeg neste låt på plata, Days Go By, like godt er en potensiell singellåt. Kanskje neste ut?

Tonight kan minne om norske Odd og hans rolige ballader. En fin liten sak om kjærligheten, om enn aldri så klisjefylt.

En låt jeg har lyst til å trekke fram er Everybody, som er et samarbeid mellom The Confusions og Nordiaensemblen, et klassisk ensemble som også kommer fra Sundsvall. I sommer har de to holdt ti konserter sammen, som ble veldig godt mottatt.

Everybody gir assosiasjoner til Ola Kvaløy og Lano Places, og låta skiller seg ut fra resten av låtmaterialet som er typiske poplåter. Jeg savner imidlertid flere bidrag som er laget i samarbeid med Nordiaensemblet, for det funker tydeligvis meget bra!

Trampoline er jevnt over et album med gode poplåter, men de kunne med fordel ha kuttet ut et par av låtene. Noen, som Trampoline og Like A Star blir litt for enkle og anonyme.

Albumet er verken revolusjonerende eller nyskapende, men svenskene serverer sjarmerende popmusikk som er helt OK sånn en gang iblant.

Katrine Karlstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.