Ahead – Kjempecomeback fra hardcorehelter

Ahead – Kjempecomeback fra hardcorehelter

Østerrikes Disharmonic Orchestra er ett av disse surrealistiske grind- / hardcoregruppene som skaffet seg et oppegående rykte på slutten av åtti- og begynnelsen av nittitallet, for så å forsvinne fra jordens overflate.

Nå er de altså tilbake med et brak av et comeback. Ahead er en vanvittig fengende og absurd plate, som tåler skrekkelig mange runder i CD-spilleren uten at man går lei.

Disharmonic Orchestra stammer fra en tid da man virkelig kunne lage bandnavn, noe Chronical Diarrhea og Pungent Stench burde illustrere. Denne sarkastiske tonen finner man igjen i massevis på Ahead.

Med låttitler som R.U.S.M.T.S.I.M., If This Is It, Isn’t It, Is It? og I.M.S.M.T.S.U.R. (jeg tør ikke en gang tenke på hva disse forkortelsene står for) viser bandet at de ikke tar seg selv så fryktelig høytidelig. Men å lage gode melodier, det kan de!

Et av platens høydepunkter er det skjulte sporet som dukker opp noen minutter etter siste låten. Dette er en eller annen gammel tyskspråklig smørslager som sannsynligvis ble skrevet på 1920-tallet en gang, og fremføres med enorm innlevelse og koselig koring. Hvis ikke disse gutta har ledd seg i hjel mens de laget denne platen, kommer de vel tilbake med mer hardcoremoro om ikke så lenge. Forhåpentligvis!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.