Bratislava – Konsertyndlinger innfrir også på plate

Bratislava – Konsertyndlinger innfrir også på plate

De som kjenner til Real Ones gjennom konserter vil nok med stor begeistring ta imot Bratislava EP. Her serveres i alt tre låter; Bratislava, Better Than Others og Cold Days. I tillegg kommer tre remikser av tittellåten.

Bratislava er EP-ens mest umiddelbare låt, og høyst sannsynlig også den som vil tiltrekke seg mest oppmerksomhet. I konsertsammenhengen er det ingen overraskelse om dette er en av gruppens mest etterspurte låter. Og selv om originalversjonen står godt på egne ben, er de tre vidt forskjellige remiksene også svært så interessante. Men så er de heller ikke gjort av hvem som helst: Den første, og kanskje mest iørefallende tolkningen, står Rune Lindbæk for, mens Martin Horntveth (fra Jaga Jazzist) har jazzet opp og elektrifisert Bratislava til det ugjenkjennelige – men med det uimotståelige refrenget som den avslørende faktor på hvilken låt det egentlig er snakk om. Den siste miksen er enda snodigere i formen, for her har Kaptein Kaliber virkelig blitt gitt frie tøyler til å redefinere utgangspunktet til noe som er relativt fjernt fra originalen. Alle tre mikser fungerer godt til sine respektive formål, selv om Real Ones-fansen neppe går av hengslene utelukkende på grunn av at disse er med på denne platen. Undertegnede mener derimot at det nettopp er disse som sørger for at Bratislava EP er blitt en særs spennende utgivelse.

Remiksene til tross; de tre låtene som i utgangspunktet utgjør Bratislava EP, er alle velsmakende smakebiter for hva vi kan vente oss på et album som for alvor kommer til å sette Real Ones på musikkartet. For dersom resten er av samme nivå som det bandet byr på her, kan mye tyde på at de virkelig står foran sitt store gjennombrudd.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.