Confrontation – Kafémusak fra mystiske Björn

Confrontation – Kafémusak fra mystiske Björn

Hvem er så denne Björn-fyren? Det spørsmålet vil nok Björn at landets musikkjournalister skal stille seg. Et sparsommelig presseskriv og et like sparsommelig utrustet EP-omslag gir ingen gode svar.

Inne i omslaget takker imidlertid artisten alle gode kolleger ved Ambulansetjenesten i Oslo. Når vi i tillegg vet at platelabelen MyOcard Records har tatt navnet sitt fra den tekniske betegnelsen på hjertemuskelen, så er det rimelig å anta at fyren er ambulansesjåfør på dagtid. Spiller vi EP-en Confrontation baklengs kan vi sikkert også høre pikenavnet til mammaen til Björn, men det overlater jeg til musikknerder og slektsforskere.

Björn finner sin plass i den brede sjangeren elektronika. Melodiene på denne EP-en er kuttet over lesten kafémusak, og fungerer klart best til dette formålet. Tittellåten Confrontation er en relativt sær åttitallsgreie; et sleskete Wham!-beat lagt over funky gitarplukking i en svært kafé-vennlig miks. Dette er den mest organiske av låtene på EP-en. De tre andre er mer lavbudsjettpreget, og lener seg på programmeringskunsten til den godeste Björn.

Sortie er en utadvendt liten sukkerklump av en melodi, som sikkert kunne vært temasangen til en amerikansk åttitallsserie om politi og røvere og sånt. Søtt, men litt lunkent.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.