Creatures – Indiealver

Creatures – Indiealver

Aller først får vi beklage en noe forsinket omtale av bandets femte album. Det tok tid å få platen fra plateselskapet, og ferieavvikling i redaksjonen forsinket anmeldelsen ytterligere. Elf Power slapp Creatures like før sommerferien. Allerede i oktober er bandet aktuell med en ny langspiller; Nothing’s Going To Happen.

Med Creatures fortsetter amerikanerne sin streben etter å lage det perfekte alternative puristpopalbumet, og har dermed mye til felles med trekløveret Apples In Stereo, Neutral Milk Hotel og Olivia Tremour Control. Skotske Teenage Fanclub er et annet band som deler mye av de samme musikalske visjonene, selv om sistnevnte kanskje er mer direkte i fremføringen. Elf Power vil gjerne hekle inn mange forskjellige ideer i samme låt, og lykkes som regel med det.

Elf Power har lånt fra Beach Boys fremfor The Beatles, og stjeler fra The Byrds heller enn Rolling Stones. Det er lov å anta at de har vokst opp med Buddy Holly som fast følgesvenn på platespilleren.

Tittellåten er en slepen diamant. Denne fengende poplåten høres ut som noe som Athens-kollegene R.E.M. kunne laget i Murmur-perioden på begynnelsen av åttitallet, men er klarere og mer umiddelbar. Unseen Hand utmerker seg også, med sitt hemmelighetsfulle uttrykk som lener seg mot engelsk og irsk folketradisjoner. Everlasting Scream minner om Elf Powers røtter i den skranglende indiepopen.

Tekstene er som alltid relativt sære, og skrevet i en drømmeverden som inneholder slanger, demoner, brennende slott og selvfølgelig alver. I USA er de spesielt populære i rollespillmiljøer, og det er ikke uten grunn. Litt nerdete, men veldig sjarmerende.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.