King Britt Presents The Philadelphia Experiment Remixed – Kaffebar remikset

King Britt Presents The Philadelphia Experiment Remixed – Kaffebar remikset

En av 2001s bestselgende jazzplater,The Philadelphia Experiment, som opprinnelig var en jamsession mellom blant annet Ahmir Thompson fra The Roots og hans kumpaner, har fått remiksoverhaling.

I remiksens verden er det mye metode ute og går, folk som Funkstorung velger den undergrunnshippe – legg til skeive beats, skurr og plopp – mens househoder som Vikter Duplaix, som har levert bidrag til denne skiva, kjører på med kaféhouse og lyden av det behagelige.

Selv om jeg, av uvisse årsaker, har begynt å bruke melk i kaffen i det siste, blir jeg fort utålmodig når denne platen går sin gang i spilleren. Jeg er fristet til å ta den med på kafé, for så å nyte min melkeblandede kaffe med den. Selv da er det nok fare for at jeg kommer til å etterlyse mer originalitet og spenst, ja kanskje litt mer rufs i kantene.

Men selv med melk i kaffen låter dette for glatt. Jeg har ikke hørt den originale Philadelphia Experiment, men siden den er en storselger av kaliber på jazzmarkedet har den utvilsomt sine kvaliteter. Folk som digger jazz er ikke dumme. Der kommer mitt andre ankepunkt inn, når jeg hører på plata har jeg vanskelig for å forestille meg at remikserne og produsentene har tilført noe nytt.

Er det riktig å bruke tid på å kjøre improvisert musikk gjennom remikskverna? Jeg mistenker i alle fall at i dette tilfellet har originalen mistet sin sjarm underveis i prosessen.

Klarer du imidlertid ikke å holde sigaretten rett når du er på kaffebar siden du er hardt inne i grooven, eier du sikkert denne plata allerede. Så det så.

Morten Rosvold

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.