Scorpio Rising – Liten nedtur tross mange høydepunkter

Scorpio Rising – Liten nedtur tross mange høydepunkter

Albumet åpner i kjent stil med instrumentalen Leather, og følges opp i mystiske og Twin Peaks-aktige Girls (med Susan Dillane bak mikrofonen). Men visse elektroniske mellomspill underveis, beveger Death In Vegas seg derfra gradvis over til et mer rocka uttrykk. Ikke ulikt noe eksempelvis Primal Scream kunne ha levert (det er forøvrig ingen stor hemmelighet at Bobby Gillespie er en fan av dem).

På den råtøffe singelen Hands Around My Throat (en av årets sterkeste innefor det formatet?) får duoen vokalhjelp fra Nicola Kuperus fra Detroit-duoen Adult, og er den første av en rekke spor hvor mer eller mindre kjente gjestevokalister bidrar ved å sette sin signatur på resultatet. For også størrelser som Liam Gallagher (i tittellåten), Hope Sandoval (Killing Smile og Help Yourself), Paul Weller (So You Say You Lost Your Baby ) og Dot Allison (Diving Horses)deltar på det vokale plan, i tillegg til at de fleste av dem også har hatt en finger med på komposisjonssiden.

Låtmaterialet er samlet og sett under ett likevel av en litt ujevn karakter, noe som gir følelsen av at plata mangler en helhetlig konstruksjon. Her finnes altså enkeltlåter som vitner om et band i storform, men som likevel ikke makter å feste grepet helt.

Scorpio Rising er på mange måter en spennende og forholdsvis interessant utgivelse, som ved spesielt ved hjelp utenfra (hvor først og fremst førstesingelen og Sandoval-innslagene utpreger seg) inneholder mange høydepunkter. Likevel blir dette en liten nedtur for gutta som gav oss flotte The Contino Sessions for tre år siden.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.