Songs For The Deaf – Høstens sikreste vinner

Songs For The Deaf – Høstens sikreste vinner

Men Songs For The Deaf innfrir heldigvis så det holder. For tredje gang har gutta klart å levere et solid produkt som skiller seg nok ut fra andres utgivelser som det er naturlig å sammenligne Queens Of The Stone Age med til å markere seg som en av årets virkelige vinnere på rockkartet.

Albumet regelrett fråtser over av entusiastisk energirock (eller stonerrock om du vil), og består av et knallsterkt utvalg av låter. Alle som én setter seg umiddelbart og gjør høsten 2002 til et mye hyggeligere sted å være enn hva det hadde vært uten ny plate fra steinalderdronningene.

Førstesingelen No One Knows har i forkant av albumet sørget for å gi Queens Of The Stone Age et sent, men velfortjent gjennombrudd for de litt større massene. Ihvertfall her i landet hvor Songs For The Deaf gikk, kanskje noe uventet, gikk direkte inn på tredjeplass på VG-listen etter første uke i salg. Noe som er unikt i internasjonal sammenheng, og ikke minst med tanke på at forgjengeren knapt passerte 2000 i salg i Norge før den nye plata kom.

Ikke mindre oppsiktsvekkende er det at QOTSA mer eller mindre har kreditert Foo Fighters-sjef og tidligere Nirvana-trommis Dave Grohl som fast medlem i bandet. I utgangspunktet skulle han kun være med dem på turne. Resultatet er også, ihvertfall til en viss grad, preget av Grohls tilstedeværelse gjennom hele produksjonen.

Men Songs For The Deaf er likevel først og fremst et nytt produkt signert bandet Queens Of The Stone Age. Albumet føles umiddelbart som en naturlig videreutvikling fra Rated R, som på sin side var et naturlig steg i riktig retning fra den selvtitulerte debuten fra 1998, samt fra forløperen Kyuss.

Queens Of The Stone Age står altså definitivt bak en av høstens, kanskje årets, aller største høydepunkter på platefronten. Ingen tvil om dét!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.