Tropical Storm – Flott sommeralbum fra Beenie Man

Beenie Man har som mange andre ragga- og dancehallartister prøvd seg på det amerikanske og internasjonale markedet, og oppnådd en delvis suksess. PÅ sitt nye internasjonale album Tropical Storm åpner han showet med en flott duett sammen med Janet Jackson. Feel It Boy er produsert av The Neptunes, som her har skapt en finfin sommerlåt som bør friske opp i det trauste høstværet.

De følger videre opp med Bad Girl, som drives av et heftig synthakkompagnement. Deretter følger Beenie Man opp med to flotte låter i form av Real Gangstas og Fresh From The Yard. På sistnevnte gjester Lil’ Kim, som sammen med Man serverer en fin låt som passer utmerket for dansegulvet. Her har produsent DJ Clue gjort en svært fin jobb med beaten, som for øvrig passer begge artistene bra.

Kjente rytmeprodusenter fra Jamaica dukker videre opp, hvorav Dave Kelly står for de beste innslagene på plata. Men disse blir nok dessverre likevel overskygget av den flotte amerikanske produksjonen, som spesielt The Neptunes står for.

Platas sterkeste enkeltspor kommer derfor ikke uventet i form av ett av Neptunes’ bidrag. På Bossman har Beenie Man fått svært god hjelp fra Sean Paul og Lady Saw. Sammen utgjør trekløveret en dynamisk trio som komplimenterer den frekke produksjonen.

Platas andre høydepunkt er en virkelig interessant låt: Yagga Yo som er gjestet og produsert av det britiske UK garage-kollektivet So Solid Crew. Kombinasjonen mellom UK garage- og 2-step med ragga fungerer svært godt, og utgjør faktisk et svært spennende konsept.

Tropical Storm er totalt sett et flott album som inneholder flere sterke innslag, hvor det spesielt er imponerende utførd arbeide på produksjonssiden. Beenie Man selv har en flott stemme og skriver bra tekster som skiller seg fra lignende artister som Sizzla og Elephant Man. Alt i alt et flott album som bør høres.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.