Världsomspegling – Flott debut

Världsomspegling – Flott debut

Tidligere i år slapp de EP-en Världens Besta EP, som viste seg som en friskt pust til den svenske hip hop-scenen. Gruppa er nå signet til Timbuktus label JuJu Records, og er nå altså aktuelle med albumdebuten Världsomspegling.

Albumet åpner ganske rolig med Forord som gruppas eget medlem, Matte, har produsert. Men den oppskriften varer ikke lenge, for allerede på låt nummer tre skrus tempoet og temperaturen opp. Her er det produsentduoen Breakmekanix som står bak en finfin produksjon på en like fin låt. Deretter følger radio For Alltid, som allerede har gått flere runder på Petre.

Gruppas egen produsent har jobbet med store deler av albumets innhold; med et ganske så vellykket resultat. Av de beste bidragene her finner man Uh Oh, Riktiga Proffs og Vanta Tills I Kvälds. Masse fra Redline Records har også bidratt i flere låter, som for eksempelvis For Alltid og i tittelsporet Världsomsegling. Men dette er også han som har stått bak albumets svakeste innslag. Albumets første store høydepunkt kommer i form av Ingen Annan, hvor Matte og Tom har fått god hjelp fra Fattaru og Daddy Boastin.

Breakmekanix dukker nok en gang opp, dene gang i Så Går Det Til, som gjestes av Timbuktu selv, samt Sub Fu Dogg, Sam E og DJ Amato. Platas aller sterkeste enkeltinnslag kommer først i form av partylåta, Uh Oh. Her har Matte funnet et sample som minner om russisk folkemusikk, noe som bidrar til at låta får et aggressivt, men kledelig driv. Både Matte og Tom takler denne instrumentalen uten problemer. Tidvis kan dette minne litt om Fattarus Mine Hundar.

Fjärde Världen har med Världsomspegling gjort en solid og velprodusert debut. Både Tom og Matte gjør en svært bra jobb bak mikrofonen, og gjør sammen med produksjonen dette albumet til et av de beste svenske platene innen rapsegmentet.

Det eneste som trekker litt ned er at den samme produksjonen tidvis kan bli litt for tradisjonell og kjedelig. Men dette gjelder kun for et par av låtene, for som et helhetlig produkt holder Världsomspegling absolutt mål.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.