Home – Akustiske damer på det beste

Home – Akustiske damer på det beste

Dixie Chicks har beveget seg mot et stadig mere akustisk lydbilde siden debuten. Trioens tilnærmelser mot et mer rendyrket bluegrassound passer dem godt. Låtene er mer stilsikre og gjennomførte nå.

Låtutvalget er levert av blant andre Darrell Scott, Stevie Nicks (en god versjon av hennes Landslide), Marty Stuart og Radney Foster. Resultatet låter ypperlig mens vokalen er utsøkt. Støttet opp av steelgitarist Lloyd Maines gode produksjon i kombinasjon med musikernes utsøkte intrumenttraktering, hovedsaklig av jentene selv, er alle faktorer som bidrar til å gjøre Home til et glimrende album innefor sitt segment.

Det kan likevel til tider bli vel mye fele og banjo for mange, og Dixie Chicks er derfor kanskje aller best når de holder seg på det balanserte og rolige plan. En total konklusjon tilsier likevel at akustiskbasert amerikansk country sjelden blir bedre enn dette.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.