Cookie: The Anthropological Mixtape – For mye mening

Cookie: The Anthropological Mixtape – For mye mening

Cookie: The Anthropological Mixtape er full av spor som VIL noe, og Meshell Ndegeocello, damen bak det hele, vil fryktelig mye hun også. Hvert spor har en «undertekst» som for eksempel i Hot Night der hun har dette å si: «When will we revolt against the money culture that tell us / We are never good enough, that we will never have enough / That we are never beautiful enough / that we can never be whole / Unless we buy product x? / The power of manipulation (advertisement) / Play our true selves against our fears and insecurities &endash; and we let them.»

Kraftige saker som man forstår, men problemet er at det blir litt for mye av det gode. Ndegeocello har så mye av meninger og så mange viktige politiske budskap at den som lytter på Cookie: The Anthropological Mixtape faktisk får mer enn nok av alt sammen. Det blir bare slitsomt.

Musikken på sin side er derimot helt OK. Verken mer eller mindre, låter dette gjennomført og stilrent. Meshell har i tillegg en stemme som passer bra til musikken hun lager. Likevel blir det også her bare middelmådig, for låtmaterialet innbyr ikke spesielt til videre lytting etter gjennomhøring.

Dette er bare ikke en plate man spiller flere ganger. Dessverre Meshell; bedre lykke neste gang…

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.