If I Told You, Yo Were Beautiful – Årets høstplate

If I Told You, Yo Were Beautiful – Årets høstplate

Siden sist har Jon Arild Stieng (bass, trekkspill) fått fast plass i bandet, slik at Minor Majority nå er en trio med Pål Angelskår (vokal, gitar) og Andreas Berzcelly på tangenter. De elektroniske elementene som satte en spiss på forrige utgivelse er nå borte, og bandet kan kategoriseres i en tradisjonell vise/pop-sjanger.

Med så lite fiksfakseri stilles det store krav til kvaliteten på sangene, og Pål Angelskår har gjennom Reverend Lovejoy og disse to platene med Minor Majority posisjonert seg som en av våre fineste låtskrivere innen sjangeren. Og i tillegg til ti originalkomposjoner inneholder albumet dessuten to særdeles velvalgte coverlåter, Motor Away (Guided By Voices) og Learning The Game (Buddy Holly).

Også på årets utgivelse er Karen Jo Fields med på en del av sangene, noe som fungerer helt perfekt. Hennes klokkeklare røst står usedvanlig godt til Angelskårs varme og uttrykksfulle stemme. Summen av disse stemmene og de gode melodiene er rett og slett fantastisk flott. Enkelte av sangene løftes også av delikate strykere.

Fortsatt er det melankolien som regjerer hos Minor Majority, og det er så vakkert og så sårt at det er en nytelse. Det er sjelden å høre så gjennomført vellykkede utgivelser som dette. La oss bare håpe at Minor Majority når ut til et større publikum med årets utgivelse enn hva de gjorde med Walking Home Form Nicole’s, som langt fra fikk den oppmerksomheten den fortjente.

Kanskje er If I Told You, You Were Beautiful årets beste norske album. En av høstens vakreste opplevelser er det uansett.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.