Red Letter Days – Solid fra Dylan jr. & co

Red Letter Days – Solid fra Dylan jr. & co

Legg til Bruce Springsteen og Tom Petty, oppdater lydbildet til et mer moderne rockuttrykk, og du har en brukbar beskrivelse av The Wallflowers anno 2002.

Tradisjonell, melodiøs amerikansk rock som dette stiller store krav til låtmaterialet for å fungere. Og derfor er det gledelig å melde at dette albumet holder helt til mål. Sånn sett er Red Letter Days kanskje The Wallflowers sterkeste utgivelse til nå. Så lenge Jakob Dylan skriver sanger som When You’re On Top, If You Never Got Sick og ikke minst How Good Can It Get (som er omtrent så god som noen rocklåt blir i år), kunne han ha vært avkommet til hvem som helst for min del.

Som tekstforfatter forsvarer Jakob familiens ære på en stilsikker måte. Med bitre innrømmelser («Baby, if you never got sick / I never got to hold you») og forsmådde følelser («I wish you health / I wish you happiness / But absolutely nothing else») gir han disse tolv låtene nerve og intensitet. Når da også musikken sitter så bra som dette er det bare å ta av seg hatten for dette bandet.

Red Letter Days er en helstøpt og velprodusert utgivelse som kommer til å løfte The Wallflowers allerede høye anseelse flere hakk. Vi snakker her om noe i nærheten av et kunstnerisk gjennombrudd for et band som kanskje ikke har forløst potensialet sitt fullstendig før nå, selv om både Breach og Bring Down The Horse begge var solide og utgivelser. Sistnevnte solgte da også tre millioner eksemplarer.

Tiden vil vise om kommersiell suksess vil følge denne gangen, førstesingelen When You’re On Top har i alle fall potensial til å vekke begeistring.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.