Live In A Dive – Et godt dokument

Live In A Dive – Et godt dokument

Innspilt i november 2001 er Live In A Dive blitt et godt dokument på hvordan en konsert med Sick Of It All må være. Det oser av testosteron og vilt raseri på de 23 sporene her, men først og fremst er albumet et godt bevis på hvor god hardcore punk kan bli. Med et sterkt samfunnsengasjement som spydspissen i angrepene sine, maltrakterer de fire medlemmene det som måtte finnes av faenskap i verden.

Den overraskende gode lyden som preger plata må få en god del av ansvaret for at låtene kommer til sin rett. En voldsom rytmeseksjon backer opp en fokusert og engasjert Lou Koller på vokal. Bandet er videre samspilt som fy og innehar en dynamikkforståelse som er eksemplarisk.

Gode liveplater er dessverre mer et unntak enn en regel, men Live In A Dive er et hederlig unntak. Ganske bemerkelsesverdig sett ut fra at denne typen musikk er såpass lite preget av rolige partier som kan døyve ørene.

For de med lite kjennskap til Sick Of It All og hardcore punk vil nok neppe dette albumet være det beste stedet å begynne. Da er det bedre å starte med debuten og klassikeren Blood, Sweat & No Tears fra 1989. Men for viderekomne, og ikke minst for fansen, er Live In A Dive et sikkert kjøp.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.