Athome Project – Behagelig elektronikadebut

Athome Project – Behagelig elektronikadebut

Da Stian Jacobsen fra Stord utenfor Bergen måtte slutte i jobben på grunn av ryggproblemer i 1998, fant han tid til å vie seg helt til musikkinteressen. Fire år senere har det ført til et par EP-er, flere bidrag på samleplater, samt musikk til TV, kortfilmer og teater, og nå albumet Athome Project.

Selv om Athome Project har base i Bergen er han ikke en del av Mikal Telles stall, men signet av det anerkjente Tromsølabelet Beatservice. Som sine kolleger Xploding Plastix på samme label, er Athome Project sterkt perkusjonsfokusert. Der Xploding Plastix drar oss med ned i dunkle lydlandskaper, og sier Treat Me Mean, I Need The Reputation holder Athome Project seg svevende over bakken med myke soultilnærminger. Det får han også god hjelp til av kanadiske Caitlin Simpson, som bidrar med en flott og sjelfull vokal.

Athome Project er i all sin komplisert enkelhet behagelig musikk for avslappet lytting. Elektronika, jazz og dub i skjønn forening. Perfekt musikk for kaffebarer og andre barer med litt laidback stemning.

Albumet er velprodusert og flyter fint, men byr ikke på de store utfordringene og mangler for eksempel Röyksopps meloditeft, eller den voldsomme perkusjonistiske spensten man finner på fjorårets Xploding Plastix album Amateur Girlfriend Go Proskirt Agents. Likevel kommer Jacobsen godt ut av det på dette debutalbumet med fritt flyt av fine harmonier og dvelende rytmer.

Maren Fjogstad Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.