David Holmes Presents The Free Association – Mørk vorspielvinner

David Holmes Presents The Free Association – Mørk vorspielvinner

David Holmes er en av de hotteste produsentene man finner. Før dette har han satt sammen lydsporet til filmen Oceans Eleven, og blant annet laget gode soloalbum i form av blant annet Bow Down To The Exit Sign og This Film’s Crap Let’s Slash The Seats. Han prøver nå å få fart på sitt eget label 13 Amp Recordings. David Holmes Presents The Free Association er selskapets første utgivelse.

Holmes er en av de flinkisprodusentene som faktisk også leverer bra musikk som ikke bare selger fordi talentet er hipt og trendy. Han er riktignok begge deler, og kvaliteten på det han slipper er uansett imponerende høy. Med seg på dette prosjektet har Holmes fått MC Sean Reveron og Petra Jean Phillipson, som hver for seg bidrar på rap og vokal.

Denne skiva kan videre defineres som en annerledes vorspielplate. Det er periodevis up-tempo og så funky at det setter rockfoten i aktivitet. Spesielt kommer dette til uttrykk på låta Everybody Knows. Her har Holmes virkelig snørt på seg rytmeskoene, og leverer et gitartema slik man skulle ønske å høre langt oftere; fengende, rytmisk riktig og nyskapende! Petra Jean Phillipson, som bidrar med en aldeles nydelig vokal, skal heller ikke forbigås i stillhet.

Ellers kan den herlige Paper Underwear trekkes frem som en ubetinget gladlåt. Denne er så oppstemt med sine rare lyder og sommerlige vibber at den haler frem smilet om munnen. Noen låter er som laget for hygge, og dette er definitivt en av disse.

Det er i det hele tatt mye bra beats her. David Holmes er en mester i å plukke opp funky temaer fra platesamlingen sin, og dytte dem inn i sine egne ting. Resultatet er lekkert og maner frem et uoppnåelig ønske om tilgang til den samme skivesamlingen. For den må være ulovlig stor!

Når dette er en annerledes vorspielskive, er det fordi den er vesentlig mørkere enn mye av det som man kan finne på å spilles i lystige lag. Men er man sammen med den riktige typen mennesker, vil man raskt oppdage at dette er en vorspielvinner.

The Free Association bør kjøpes folkens. I hevrt fall dersom du har planer om å by dine gjester på en hip og trendy skivesamling denne sommeren også. David Holmes er for øvrig klar for sommerens Quartfestival i Kristiansand.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.