In Therapy – Britgoth fra Peaceville

In Therapy – Britgoth fra Peaceville

Det mest oppsiktsvekkende med denne platen fra Thine er at den er utgitt på metallabelen Peaceville, som fra før av blant annet har storhetene My Dying Bride og Katatonia i avtaleboken. Thine har faktisk sterkere bånd til britpopen, og da kanskje spesielt til åttitallets gothscene, enn hva de har til noen form for metall.

Det første som slår lytteren etter en runde med Thine er at stemningen som blir formidlet her ligger et sted mellom The Cure og en røff Coldplay. Det er et knallhardt selskap å assosieres med, men på In Therapy viser bandet at det har kvaliteter som matcher begge de nevnte gruppene. Syrken ligger i teften for særdeles lyttervennlige låter kombinert med fabelaktige harmonier. Noe som kommer spesielt godt frem i åpningslåten Best Kept Secret, tittelsporet In Therapy og i Homewrecker Extraordinaire.

Men som sagt ramler Thine mellom to stoler, og det slår dessverre litt negativt ut i lengden. Både fordi det hele virker noe ubestemmelig og fordi platen ikke har den ene suverene låten som skal til for å fremheve et slikt album nevneverdig.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.