Jim Protector – Skurrepop fra flott skrangleorkester

Jim Protector – Skurrepop fra flott skrangleorkester

Jim Protector er Jarle Noraas og Aleksander Svanberg fra Horten. Live inkluderer bandet også Anders Lindvig. 8. oktober spilte de på Zoom på So What! i Oslo.

På denne EP-en framstår de som lo-fi-alternativister, men er mer skurr- og støyglade enn for eksempel et band som Pavement. De høres mer ut som Arab Strap på en skikkelig blåmandag.

Wooden Knee minner de om Bergens-baserte Stockhaus i litt dårlig humør. Det samme kan sies om førstellåta, som definitivt er syvtommerens beste spor. Half Finished, Half Begun låter deilig dystert og melankolsk.

De mørke elementene har trekk fra progrocken. Suggererende You Sleep Better After Supper gir assosiasjoner til Motorpsycho. Velvet Underground finnes dessuten åpenbart i disse guttenes platesamlinger.

Instrumentallåten Creating A Diversion levner ingen tvil om akkurat den saken. Det skarpe, repetitive gitartemaet er fengende. Helt uten sang gjør Jim Protector at denne anmelder ser fram til neste lytt.

Dag Yngve Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.