Lost Highway – Helledussen!

Lost Highway – Helledussen!

I frontfigur Dag S. Vagle har bandet med Norges tøffeste navn en sanger av stort kaliber, samt en gitarist det er verdt å lytte ekstra godt til. Helldorado byr på Lost Highway på egneskrevne låter det står respekt av, og som dessuten holder en usedvanlig høy og jevn standard. Slikt er det ytterst sjelden å høre fra et platedebuterende band.

I tillegg velger de sine coverlåter med omhu. Både tittellåten og en glimrende tolkning av Julie Millers All My Tears (som tidligere også er fabelaktig tolket av Emmylou Harris) er begge gode versjoner med det lille ekstra som gir låtene særpreg.

Musikken låter det hest og rifleskudd av, men uten at man av den grunn sånn uten videre kan putte det hele i countrybåsen. Helldorado spiller ørkenrock, men tar små avstikkere innom Link Wray (sjekk gitaren på You Sucker) og våre egne Madrugada. Men mest av alt minner Helldorado kanskje aller mest om en bredbent og mer rocka utgave av 16 Horsepower. Med andre ord låter dette tøft.

Lost Highway består av i alt seks spor, hvorav to er innspilt live på hjemmebane i Stavanger. Disse konsertopptakene vitner for øvrig om et band som tar spillejobbene sine på alvor.

Lost Highway er blitt en stilsikker og meget god debut fra et band jeg ikke er i tvil om at vi kommer til å høre mer fra. Helldorado belønnes derfor med en av årets sterkeste femmere på stjerneskalaen. Da skulle det være unødvendig å legge til at dette anbefales på det varmeste.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.