Requiem To The Sun – Ensformig men god gothrock fra Østerrike

Requiem To The Sun – Ensformig men god gothrock fra Østerrike

I starten var musikkstilen til Autumn Clan en blanding av gotisk- og black metall, men etter hvert helte de mer i retning av ren gothmetall. New Gothicism er tittelen på første låt, og da er det ikke spesielt vanskelig å gjette seg til hva det går i. Dette er for øvrig en låt med ganske bra tempo, spesielt om den settes opp mot mye annet innenfor sjangeren.

Hollow er en noe seigere låt, og de som har følelser for et band som Seigmen vil definitivt finne noen likhetstrekk her. Ren vokal er låten også dette bdraget utsmykket med, hvilket forresten ikke er like mye gjeldende for resten av skiva.

Tittellåta Requiem To The Sun er neste spor ut. Her blir gitarriffingen noe tyngre enn i de to foregående, men det betyr ikke at låten ikke er å forakte den heller. Dream Sequence er litt i samme gaten, men har et litt mer poppreg over seg.

Låtene på Requiem To The Sun blir derimot i gjennomsnitt ganske like hverandre, og siden det er hele fjorten av dem på skiva, blir opplevelsen av det hele noe ensformig. Hate Tunes skiller seg riktig nok litt ut med en mer punkete innstilling. Tross dette er det likevel og i høyeste grad først og fremst gothen som gjelder her også.

Slik fortsetter det altså stort sett gjennom alle de fjorten låtene. Men noe Autumn Clan skal krediteres for, er at plata er i besittelse av et ganske så særegent sound. Spesielt i forhold til hva svært mange andre gothmetallband i verden byr på. Dessuten er produksjonen i tillegg meget bra. Lydbildet er rent og alle instrumentene kommer godt frem.

Requiem To The Sun er høyst sannsynlig en plate som kommer til å bli spilt av en rekke goth-DJer rundt om kring. For dette er en utgivelse som vil passe meget godt inn i forbindelse med diverse gothpartyarrangementer. Og er du i tillegg en gotfreak, er det stor sannsynlighet for at du også vil falle for Autumn Clan.

Roar Jørgensen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.