Up! – God lyd, men ikke så mye mer

Up! – God lyd, men ikke så mye mer

Det er ikke godt å si hvem som innehar det største talentet her. Shania Twain selv, eller hennes mann, låtskriveren og produsenten, Robert John «Mutt» Lange?

Det er naturligvis Shania som synger og tar seg pent ut på scene og platecover. Men det er Lange som styrer med det produksjonsmessige. For Shanias plateutgivelser handler vel så mye om produksjon som om sanger.

Låtene er i beste fall klisjefylte middelmådige poprocklåter fremført av en middelmådig sangerinne som tidligere gikk for å være countrysangerinne. Men det er ikke mye igjen av country å spore på Up!. I stedet blir vi plaget av forsøk på powerpop (minus power), puddelheavy, liksomlatino og dårlige, nærmest smakløse, ballader.

Ektefelle Lange har tidligere jobbet med band som Foreigner, Def Leppard og The Cars, noe som merkes godt på denne utgivelsen. Det er kalkulerte gitarriff, relativt mye trommer og slagordaktige refrenger. Alt levert i en klisjefylt suppe, som synes å være kokt en gang på åttitallet.

Det hele kan imidlertid høres riktig så imponerende ut ved første gjennomlytting. Men etter hvert vet man at man har blitt lurt. For hvor er sangene opp i alt dette? Etter låt nummer tre begynner det å bli synlig; at disse kanskje faktisk ikke finnes her. Det man sitter igjen med er mye god lyd…

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.