Tócame – Fet tysk house

Tócame – Fet tysk house

Dublex Inc. er et DJ-kollektiv, signet på det tyske plateselskapet Pulver, som har tilhold i Stuttgart. Robin Hofmann, Florian Pflueger, Rino Spadaveccia og Felix Steder er mennene som skjuler seg bak dette navnet, og de dannet i fellesskap dette DJ-kollektivet i 2000.

Inntil da hadde de alle vært platesnurrere med residens på en av Stuttgarts hotteste klubber – Le Fonque Club. Før denne singelen har de blant annet utgitt singelen Tango Forte, som en periode var med i Richard Dorfmeisters faste DJ-program, og EP-en Collage fra 2000.

«Tysk house» klinger kanskje ikke best i våre ører siden vi fortsatt har Scooter, og hans seiglivede teknorave, friskt i minnet. Men dette kan det raskt bli en endring på, hvis denne singelen er representativ for hva vi har i vente fra Tyskland.

For hvis resten av albumet er like grisefunky, og uptempo som denne lille perlen, er det bare å begynne å glede seg til albumslipp i sommer. Låta bæres av Barbara Padron Hernandez’ fantastiske stemme, som støttes opp av en drivende god basslinje.

Litt ut i låta kommer det også snikende et lag med gitarer som sikrer den mot å bli monoton. Hvis det skal være noe som kan ligne på dette, må det være et feststemt Gotan Project, og gammel Cassius. Dette er helt utrolig funky, og må vel være en kandidat for Petre sin A-liste? Det er uansett veldig godt å høre at det fortsatt er mulig å lage gode houselåter, som er tilgjengelige for den dansende menigmann.

Singlen inneholder seks låter, der de tre første er radio- og originalmiks av Tócame, samt en instrumental utgave. De resterende låtene er remikser av Nickodemus & Osiris, Michel Baumann og en siste av en fyr som kaller seg Jackmate. Remiksene duger de også, men det er så avgjort originalmiksen som er tøffest.

Albumslipp er ventet en gang i sommer 2003.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.