¿Are You Liberated? – Underholdende powerpop

¿Are You Liberated? – Underholdende powerpop

Liberator kommer fra Sverige, og feirer i år sitt tiårsjubileum som band. De spiller som sagt powerpop, og har ellers sterke inspirasjonskilder i Håkan Hellström, The Ark og i de britiske legendene i Madness.

¿Are You Liberated? er videre en kul lytteropplevelse. Låtene jogger av gårde i et høyt tempo, og det eksisterer en upåklagelig happy stemning hele veien. Dette er ikke musikk som nødvendigvis klarer å gjøre seg markert for sine dypere liggende motiver. Men det sannsynligvis ikke meningen heller.

Liberator er best når de juicer låtene opp. Noe de gjør når Madness-inspirasjonen kommer for en dag, og det hele blir riktig så festlig å høre på. De fenger bra og ligner heller ikke så mye på inspirasjonskildene sine til at det blir plagsomt likt.

Høydepunktene på denne utgivelsen blir de låtene der de klemmer til og holder humøret oppe. Best på akkurat det er bidrag som 24, Ignorance A Bliss og den fornøyelige Happy Man. Disse representerer i alle fall det mest interessante med denne utgivelsen; høyt tempoet og energi.

Liberator er best når de ikke roter seg bort i slappe låter, noe de gjør ved et par anledninger. Spesielt på Special Friend som er et bemerkelsesverdig tafatt spor. Det samme kan sies om Kamikaze Kid. Disse blir nesten svulstige i uttrykksformen. En uttrykksform som kler svenskene dårlig. De kommer aldri helt i gang, og klarer med det heller ikke å etablere et inntrykk av å være interessante. Men kanskje alle band må ha slike låter for å komme seg litt til hektene etter utblåsningene. Men det blir ikke videre spennende å høre på av den grunn.

Men alt i alt er dette en morsom skive som kan spilles med jevne mellomrom. Liberator kommer ikke helt opp til Håkan Hellström, men de slåss med The Ark om å være det nest mest interessante bandet fra nabolandet innenfor denne grenen av poprocken.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.