Frengers – Elektrofisert berg- og dalbane-rock

Frengers – Elektrofisert berg- og dalbane-rock

Med sin skjøre stemme angrep vokalist Jonas Bjerre sine lyttere med singelen Am I Wry? No. Lite visste vel det danske bandet om hvilken formidabel mottagelse den skulle få blant lytterne i Skandinavia. På en måte var det kanskje Kent som gjorde Mew skikkelig kjent, ved å trekke dem med seg på turne både land og strand rundt. Men danskene klarer seg også helt fint på egenhånd.

Et avansert arrangement er en rettferdig konklusjon hittil. Med sitt til tider syke elektroniske lydbilde blandet med litt pop, en litt større dose rock og Bjerres flotte stemme på toppen, har Frengers en rekke godbiter å by på.

Platens største låt er Snow Brigade, mens Eight Flew Over, One Was Destroyed også er en stor låt. Dette er drømmemusikk i ordets rette forstand.

For undertegnede blir den elektroniske delen av musikken til tider litt i meste laget. Her savnes det mer av både futt og dybde – spesielt i strengeinstrumenteringen.

Men du verden som det kan funke likevel. Jeg har i motsetning til mange av mine landsmenn ikke hatt gleden av å oppleve disse gutta live, men kan tenke meg at det er på scenen disse gutta virkelig hører hjemme. En temmelig stor scene også faktisk. Dette duger lenge!

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.