Darling Excerpts – Uinteressant oppfølger

Darling Excerpts – Uinteressant oppfølger

Musikalsk sett har Stockhaus lagt seg på en heller sær linje, og plasser seg vel et sted i mellom St. Thomas og Badly Drawn Boy. Men spørsmålet er om han ikke blir litt for sær.

Darling Excerpts åpner med en godmodig og slentrende sak der Stockhaus i mørk svorskamerikansk «stemmeprakt» serverer linjer som «My english is not complete / That’s just me / You’ll listen to The words I speak». Humoristisk innsikt å spore her med andre ord, for gutten er nemlig ikke spesielt dyktig i engelsk. På de andre sporene på platen høres han svært «norsk» ut for å si det sånn. Legger man til at selve sangstemmen heller ikke er den vakreste i verden, så skal det litt til for at formelen fungerer.

De som fikk med seg Badly Drawn Boys The Hour Of Bewilderbeast opplevde en plate som varierte mellom den ene ytterligheten etter den andre. Stockhaus synes å prøve seg på noe av det samme her. Forskjellen er at Badly Drawn Boy faktisk lyktes med sitt prosjekt. Darling Excerpts favner om litt for mye på en gang. Når man liksom har fått med seg en god låt, så dukker det plutselig opp noe helt annet som ikke er særlig tilgjengelig. Det er i det hele tatt det man best kan beskrive dette albumet som; ikke særlig tilgjengelig.

Med sin spesielle syngestil og sine merksnodige melodier minner Stockhaus også av og til om Beck. Mest merkbart på den noe Loser-aktige Average Teenage Breakup. Men det finnes nå engang bare én Beck, og han bor ikke i Bergen.

Tidvis får man også St. Thomas’ vibber, men nok en gang finner man at postmann Thomas er en langt mer interessant artist. Problemet med Stockhaus og hans Darling Excerpts er egentlig ikke at musikken er dårlig. Det handler mer om at platen ikke har noen anledning. For det er vanskelig å tenke seg et forum hvor denne platen ville passet inn.

Darling Excerpts er vanskelig å bare sitte og lytte til for nytelsen skyld. Dette blir videre for rar til å fungere som pubmusikk, mens i konsertsammenheng kan dette materialet lett fremstå som nokså middelmådig. I det hele tatt; når sitter man egentlig og hører på Stockhaus? Jeg er jammen ikke sikker.

Som sagt, Darling Excerpts er ikke et direkte dårlig produkt. Albumet er bare forferdelig uinteressant og for utilgjengelig for å kunne karakteriseres som gjennomsnittlig. Beklager Stockhaus, men du kan bedre enn dette. Det har du vist fra scenen…

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.