Breaking News – Snart tar det av!

Breaking News – Snart tar det av!

Amulet er faktisk et rundt ti år gammelt band. Det skulle man kanskje ikke tro når man hører hvor frisk denne gjengen fremdeles høres ut. Kanskje er det fordi det er først nå de endelig har fått sving på karrieren, plukket opp av Sony som de er.

Breaking News er singelen som skal gi dem innpass til Europa og MTV. Hvilket de skal fåt til ved hjelp av den virkelig tøffe videoen som følger tittelsporet her. Låta ligger i et skjæringspunkt mellom bandets gamle hardcore skole og mer moderne skandinavisk rock. Det er heller ikke til å komme bort fra at man får assosiasjoner til de gode kollegene i Turboneger heller.

Kanskje ikke så rart, sett ut fra at den godeste Knut Schreiner har vært behjelpelig med produseringen. Torgny Adam skriker ikke bare lenger, men veksler faktisk innimellom med å synge ganske så allright, med en stemme som kan minne om gamlefar Ozzy(!). Det er i tillegg melodiøse kvaliteter ved sangen som vokser ved hver lytt. Og det er også en god grunn til at den vil gjøre seg godt både på TV og på radio.

Singelen kommer med både radioversjon og albumversjon, der sistnevnte er å foretrekke. I tillegg inneholder denne singelen den minuttlange Dollhouse som viser at gjengen ikke helt har glemt gamle hardcoretakter.

Breaking News er en perfekt låt for sommeren og det skal ikke forundre meg om Sony med Amulet får den suksessen i Europa som det de håper på. Det er Amulet vel unt, fordi de beviser at hardcoreband kan utvikle seg til noe mer enn oppkjeftige guttunger med autoritetsproblemer. Selv om Amulet etter alt og dømme fortsatt er det også!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har podkasten "Lars og Frode snakker om musikk" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.