Our Caravan – Variert countrysnadder

Our Caravan – Variert countrysnadder

Muzzlewhites countryrock er tidligere blitt sammenlignet med Madrugadas tidligste utgivelser, noe som for så vidt passer enkelte av låtene her også. Til tross for at Muzzlewhites uttrykk er langt mindre rocka enn de mer berømte nordlendingene.

Sammenlignet med bandets tidligere utgivelser er spennvidden større på dette albumet. Dermed blir referanselista også lenger. Den nedstemte og melankolske Santa’s Drunk Tonight beveger seg stilmessig ikke langt fra Sparklehorse, mens Step Forth med sitt energiske tempo og gitarøs kan minne mer om band som Guided By Voices.

Det formatet Muzzlewhite likevel behersker best er de mer dempede mid-tempo låtene. Tilbakelente, countrykrydrete sanger som It’s Only Temporary, Uncle Lou og How You Say Good Night, viser bandet fra sin beste side, og er blant de som står igjen som mest minneverdige fra dette albumet. Tittellåten er en morsom liten countrypop-låt med banjo og felekomp, som også er svært vellykket.

Muzzlewhite har fått hjelp også på dette albumet av fra Andreas Berczelly (Minor Majority) bak spakene. Gunnar Emmerhoff bidrar på lapsteel, mens Frida Eklunds gjestevokal er med på å løfte sterke låter som How You Say Good Night ytterligere.

Som helhet er Our Caravan et jevnt og sterkt album uten dødpunkter eller svake spor. Variasjonen i materialet kler bandet godt. Men Muzzlewhite mangler likevel litt særpreg og låtkvalitet før de kan ta det siste steget opp blant de aller beste i sjangeren.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.