Promo EP 2003 – Talentfulle griserockere

Promo EP 2003 – Talentfulle griserockere

The Tennessee Beats er en oslogruppe og bestående av Anders Bergland (vokal), Fredrik Gretland (gitar), Johan Forsberg (gitar), Knut-Ole Mathisen (bass/assisterende vokalist) og Nicolai Gregersen (trommer). Gruppen har ikke spilt sammen lenger enn siden 2001, men alle har banderfaring fra tidligere prosjekter på samvittigheten. Som sine sterkeste inspirasjonskilder nevnes Foo Fighters, legendene i MC5 og Lynyrd Skynyrd.

The Tennessee Beats kaster seg med dette ut i et rockmarked som er på kanten av å bli mettet. Allerede finnes grupper som The Hellacopters, Gluecifer og The Flaming Sideburns, bare for å nevne noen få, som foregangsgrupper innenfor denne sjangeren. Er det da plass til en gruppe som dette?

Ut fra denne EP-en å dømme, er svaret et rungende JA! Om ikke denne utgivelsen tilfører så mye nytt til en forholdsvis utprøvd retning, så er dette forsøket uansett et av de mest interessante på en god stund.

For her har The Tennessee Beats en tøff-i-trynet-attitude som man bare må bli imponert over idet de fete riffene på blant annet Come On Over pumpes ut av høyttalerne. En rocklåt som varmer der det merkes best; i rockefoten.

Men som kanskje det feteste sporet bør man notere seg Stand The Heat. Et bidrag som bæres oppe av noen helt utrolig artige, og veldig lange, gitarsoloer. Er man glad i rifftung griserock er dette en låt som kommer til å bli liggende ens hjerte nære.

EP-en, som forøvrig er innspilt hos Tonteknik Recording AB i Sverige, inneholder seks meget solide rock’n’roll-spor som vekker appetitten for en eventuell langspiller senere. Inntil da blir The Tennessee Beats sendt ut fra denne anmelderens inspeksjon med et solid «Sjekk ut!»-stempel.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.