Once You Go Blak – Kraftfullt fra Baby Blak

Once You Go Blak – Kraftfullt fra Baby Blak

Baby Blak er altså aktuell med Once You Go Blak. Før dette har han blant annet vært å finne på DJ Jazzy Jeffs The Magnificent fra i fjor.

Baby Blak har markert seg som en ekstremt spennende MC de siste årene. På denne utgivelsen har han rasket med seg et solid kobbel av undergrunnsprodusenter som står bak platas beats. Disse inkluderer DJ Revolution, Jay Ski og Sat 1. Alle bidrar til å gjøre dette til en av de tetteste hip hop-utgivelsene i år.

Ballet starter med den DJ Revolution-produserte Wake Up. Dette er en ubetinget hip hop-banger med et tidsriktig sampel i tospann med Baby Blak sine smarte tekster. Uten tvil til en låt som kommer til å snurres titt til ofte utover høsten.

Det sporet som kanskje gjør aller sterkest inntrykk, må det avsindig vasse bidraget Friends, produsert av Jay Ski. Her prater Baby Blak på vegne av alle oss som har opplevd å ha dårlige venner, som later som at de er av det gode slaget. Kort og godt et innslag spekket med krutt som treffer lytteren akkurat der det passer best; midt i fjeset.

Flyten på albumet er ellers av den upåklagelige sorten. Selv om det er noen av låtene som utmerker seg i form av kunne skilte med «böse beats», er det mer å hente her enn disse ledestjernene. Også på de låtene dere tempoet roes ned en smule er det mye å glede seg over. Spesielt takket være de solide tekstene som omhandler mer en ‘cash, drugz & whores’. Med andre ord: Standardemner, slik vi kjenner det fra 50 Cent og kompani.

Tekstmessig er faktisk dette på høyde med det ordkløyveren Common kan få seg til å utvise. Baby Blak sitt konkurransefortrinn er at han har en mer spennende stil på rimene sine. Det låter råere enn forrenevnte, og blir kanskje derfor også mer interessant å høre på.

Selv om albumet er produsert av hele ti(!) forskjellige produsenter, er det ikke så rotete som man kunne frykte. Mangfoldet bidrar tvert i mot til å gjøre helheten mer variert. Legg til at de håpløse bidragene er totalt fraværende, og vi snakker om en essensiell utgivelse innenfor dette rapsegmentet.

Once You Go Blak er altså for øyeblikket den mest solide hip hop-utgivelsen fra landet over dammen. Den viser at det fortsatt er mye mer til sjangeren enn det som har fått lov til selge til gull og grønne skoger her til lands.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.