People Like You And Me – Glattpolert perle

People Like You And Me – Glattpolert perle

Gloria er den rake motsetningen til den rocktrenden som herjer nå, der band skal ha så få medlemmer og instrumenter som mulig, og gjerne også en mest mulig rå og såkalt autentisk produksjon. Filosofien til disse seks svenskene er heller å pøse på med instrumenter og vellyd. Resultatet er glattpolert og lett å like, ja vel, men dette er også minst like interessant som minimalistiske rockband som bruker mer penger på designere enn studiotid.

Det er vanskelig å skulle beskrive Gloria uten å trekke sammenligningen med Fleetwood Mac. Med sine to kvinnelige vokalister og et utpreget sofistikert soulkrydret poputtrykk forsvarer da også Gloria sammenligningen godt. People Like You And Me er full av velskrevne og velspilte sanger som høres ut som de stammer fra en langt større by enn Stockholm. For de diskrete countryinspirasjonene som også finnes her er så godt kamuflert at det blir helt naturlig å kalle dette for storbymusikk.

På sitt beste oser nemlig Gloria av en tilbakelent kulhet som er sjelden. Det er bare å ta av seg hatten for en gruppe som kan lage sanger som I Hold the Night og You’ll Be The First To Know, eller den bortimot perfekte sommerlåta What The Sun Sees. Da fremstår det faktisk som noe unødvendig at de velger å gjøre en versjon av Talking Heads’ This Must Be The Place (Naive Melody). Versjonen er god nok, men det er sannelig bandets egne komposisjoner også.

Glattpolert popmusikk for en voksen målgruppe er en ofte utskjelt sjanger. Grunnen til det må være at det er sjelden noen lager denne typen musikk så godt som dette. Risikoen for å bli overflatisk og upersonlig er stor. Gloria styrer unna alle fallgruver, noe som i første rekke nok skyldes et oppsiktsvekkende sterkt og jevnt låtmateriale.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.