The Botten Is Nådd! – Og herfra går det bare oppover

The Botten Is Nådd! – Og herfra går det bare oppover

Jeg har Timbuktus singel mellom hendene. CD-plata er en etterligning av flaskeetiketten til et kjent bourbonmerke. Kult liksom. Så putter jeg den inn, setter på play og forventer tøff, svensk hip hop. Hva får jeg? Kauking og kassegitar i beste nachspielstil. Slik begynner nemlig The Botten Is Nådd!.

Men høres dette negativt ut, så er det bare et førsteinntrykk. For det er kult, det er morsomt og det er bra. The Botten Is Nådd!, både sangen og videoen, presenterer en fin beskrivelse av det å våkne opp bakfull. Hva faen sa jeg til han/henne i går? Var det ikke noe jeg skulle i dag? ”Jag måsta ringe rundt og be om forlåt…” Og essensen: hvis jeg bare overlever i dag, skal jeg skjerpe meg. Ha!

Singelen har en sang to, För Länge Sen, som også er med på albumet The Botten Is Nådd!, om enn i en litt annen versjon. Den fortsetter i lignende stil som første låt, men Timbuktu rimer her om gamle dager. Dette er skikkelig ”back in the days”-stemning. Nostalgi fra tiden da man begynte å gå på fest og prøvde å komme inn på utesteder (og alt var så mye enklere?). Uansett. Det er sjarm og rytme. Noe som ikke blir mindre av at Timbuktu er skåning. Alle som har blitt tatt inn av bob hunds musikk og tekster, vet hvor lett det er å falle for den slags.

Det lover godt for albumet, som man pleier å si.

Lina Jagels

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.