This Is Camping – Spennende og sjarmerende

This Is Camping – Spennende og sjarmerende

This Is Camping er den første langspilleren fra bergensgutta, dette til tross for at de har turnert flittig i Mellom-Europa, Canada og Nord Amerika i en årrekke. Her i Norge har Real Ones for det meste holdt seg til konsertscener i hjembyen, men deres to opptredener på årets by:Larm (i tillegg til å spille på VG-scenen) fikk flere til å åpne øyne og ører for dem.

Det er rett og slett ikke til å unngå når en er på konsert med Real Ones, for maken til spilleglede, originalitet, sans for gode melodier og publikumsfrieri er det nemlig veldig lenge siden undertegnede har opplevd med et norsk band.

Helt den samme stemningen som en får på en Real Ones-konsert får en ikke på This Is Camping. Men det ville kanskje vært for mye forlangt. Ganske mye får en likevel. I løpet av de femtifire minuttene og nitten sekundene det tar å komme gjennom denne CD-en, har jeg vært både i Afrika, i India, på leikarring, om bord i en hesteslede og på campingtur. Og alle turene kan betegnes som særdeles vellykkede.

Real Ones’ styrke er at de kombinerer og eksperimenterer med ulike musikksjangre, og de ender opp med et lydbilde som få i Norge har gjort før dem.

Symphony Orchestra, Short Little While, Bratislava, Girl In The Corner og All The Way Back (Shades Of Mbaqanga) er alle fantastiske gladlåter. Er du av typen som liker folkpop med litt alternative strengeinstrumenter attåt, så kommer du til å elske disse. Av det litt roligere slaget er det Cold Day, med sitt nydelige fiolinspill, og den koselige Before I Go, som er mine favoritter.

I de fleste av låtene får vi innslag der gutta i Real Ones viser sine ferdigheter når det gjelder strengeinstrumenter, det være seg enten på fiolin, mandolin eller sitar. Morsomt!

This Is Camping er i følge flinkisene en oppsummering av fem års musikalsk camping. Og jeg håper de ikke venter altfor lenge med å dra på seg grilldressen igjen, for dette fungerer utmerket!

Katrine Karlstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.