Magic And Medicine – Fin fortsettelse fra The Coral

Magic And Medicine – Fin fortsettelse fra The Coral

Nå er turen kommet til det vanskelige andrealbumet. Med Magic And Medicine i bagasjen er det gledelig å kunne meddele at The Coral er en gruppe som faktisk har et og annet å fare med.

Bandet forsetter å utvikle den psykedeliske popen de gikk inn for på debuten. Selv om denne retningen kanskje bet best i fra seg med The Beatles i spissen på sekstitallet, skal dette unge bandet ha kred for sine tolkninger av stilarten. The Coral holder seg tro mot formatet, samtidig som de til forholdsvis stort hell, finner sitt egen sound i det låttekniske.

Selv om dette albumet altså er ute i sommertiden, ligger melodiene såpass dypt at dette kan karakteriseres som et album best egnet for høsten. Det vil si ,for rusleturer i parker, gjennom alt løv som ikke lenger gidder å henge oppe på trærne, og sofadager når regnet strømmer ned fra himmelen.

Det vil si at en middels hipp student med moccajava i takeaway-krus og hodetelefoner lik bestevennens, vil med sikkerhet få utbytte av et møte med denne langspilleren. Det er med andre ord en tidsriktig plate som attpåtil er i besittelse av flere spennende detaljer.

Undertegnede har i alle fall merket seg et knippe av bidragene på dette albumet som låter som kan være smart å bruke litt tid på. Spesielt dersom en liker psykedelisk poprock som av og til bikker over i å bli litt kosete i uttrykksformen. Låtene mot slutten av albumet blir derimot av og til ujevne i kantene, men likevel aldri så intetsigende at de kan karakteriseres som uinteressante.

Oppsummert er Magic And Medicine en ålreit plate. Den gjør riktignok ikke dette bandet til et vesentlig eller viktig ensemble, men heller et man kan stole på at kommer til å forsette å lever riktig så hørbar psykedelia i grenselandet mellom pop- og rock fremover også.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.