Club Sodade : Cesaria Evora By… – Smekker sensommerhouse

Club Sodade : Cesaria Evora By… – Smekker sensommerhouse

Sommeren er snart på hell, og det er på tide å finne frem skiver som kan bevare den gode sommerstemningen. Selv når værgudene for alvor begynner å slå knute på seg utover høsten. Den eminente remikshouseskiva Club Sodade: Cesaria Evora By… er er i alle fall en skive som kommer til å få sine runder i denne anmelders spiller i tiden fremover.

Men før dette kan klassifiseres som en houseplate, må det noen modifikasjoner til. Grunnlaget for denne platen er Kapp Verdes store stjerne Cesaria Evora og et Buena Vista Social Club-lignende lydbilde med de tilhørende kubanske og afrikanske rytmer. Dette grunnlaget, som vant en hel verden med sine livsglade sound, blir spritet opp gjennom elektroniske remikser.

Selv om dette kanskje høres ut som vandalisme mot en ytterst stolt musikalsk tradisjon, kan undertegnede forsikre dere om at så ikke er tilfellet. På denne solstrålen av et album opptrer et A-lag av kompetente house-DJer med sine remikstolkninger. Dette inkluderer navn som Carl Craig, Francois K og Pepe Bradock. Navn som burde vekke interesse hos enhver klubbende beatjunkie.

For de av dere som har god husk, var også Francois K å finne på den første Club Quart-samleren som kom i 2000. Den gang med den fenomenale knallerten Hypnodelic. Hans bidrag på denne platen, Sangue De Beirona, seiler lett opp som en av de grooveste låtene så langt i år.

På de drøye åtte minuttene dette sporet varer, klarer den å løse gåten på hva slags musikk man skal snurre på festen før den kommer ordentlig i gang. Den er både sløy og funky, slik at den på den måten dekker alle behov under slik oppvarmingsperiode.

Med et så solid grunnlag som kubansk folkemusikk tross alt er, skal det litt til for å trå feil. Det kan sannsynligvis aldri bli kjedelig, men kan kanskje bli i overkant jiggy. Med dette menes dansegulv-killers som er beregnet på den kravstore klubber på kontinentet, fremfor den fornuftige lytter. Men det kan dog ikke sies å være noe problem med låtmaterialet denne utgivelsen.

Ingen av bidragene gjør akutt beslag på rytmefoten, men sørger heller for at kroppen under ett løsner opp. Dette er med andre ord fint å høre på mens man venter på at paraplydrinken skal sette seg, og den utagerende Disco Fever skal dukke opp.

Club Sodade: Cesaria Evora By… blir å regne som helt essensiell for deg som synes det er behagelig å høre på loungehouse. Den sitter umiddelbart, og blir med det en av de behageligste langspillerne du kommer til å stifte bekjentskap med dette året. Dette forutsetter selvfølgelig at du kjøper den, noe du burde gjøre sporenstreks.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.