The Senior – Skuffende fra avgangselev

The Senior – Skuffende fra avgangselev

Navnet på denne utgivelsen skal bety at smørbukken Ginuwine har blitt voksen, og ikke lenger leker gangster for moro skyld. Han er uteksaminert fra R’n’B/hip hop-akademiet, noe som han har feiret ved å fjerne dunbarten og ta en hårklipp.

Ginuwine representerer sjanger som passer som hånd i hanske for de mange unge i Norge som liker denne formen for populærmusikk. Det er følgelig ikke fritt for slicke R’n’B-ballader med temaer som sex, kjærlighet, og den obligatoriske biten med machoprat.

For dette skal være en skive som alle skal kunne like. Alle fra den sarte fjortissjente til den harde, men samtidig myke gangster vil kunne finne noe som kan fenge her. Litt for alle kan man kanskje si, og da må det vel også være en bra plate?

Det er den dessverre likevel ikke. Dette fordi låtene som utgjør The Senior ikke gir noe annet enn gremmelsesfølelser er i sterk overvekt i forhold til de låtene som faktisk har noe å fare med. Det er egentlig fascinerende hvor kjedelig det meste av det som blir presentert på denne skiva er.

Det er videre et paradoks at det er de låtene der Ginuwine holder mest kjeft, som er mest artig høre på. Som det mest interessante bidraget på denne platen er den lange, og veldig merkelige, Locked Down «The Movie», som med en levende historie fra turnelivet støttet opp av en lavmælt beat, gir et positivt inntrykk.

Kan også trekke frem den morsomme beaten på Sex, som noe man kan sjekke ut hvis man har veldig mange penger å bruke på skiver. Teksten er følgelig helt bak mål, men beaten og gjesteartisten Sole holder et bra nivå.

Det er nok ikke umulig at godeste Ginuwuine burde ta siste året på skolen om igjen, og kanskje heller forsøke å komme sterkere tilbake etter det. I mellomtiden anbefaler undertegnede å sjekke ut Raphael Saadiqs herlige soloprosjekt Instant Vintage. For dersom man først skal bruke penger på myk musikk, er dette en skive kan gjerne kan sette på mer enn en gang…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.