Samlade Sånger 1992-2003 – Voksenmusikk fra Sverige

Samlade Sånger 1992-2003 – Voksenmusikk fra Sverige

Lisa Nilsson er en sjarmerende dame, og for den som har sett henne på konsert eller på TV, er det vanskelig å ikke legge merke til hennes utstråling, og selvsagt hennes evner til å treffe tonene. Så det er ikke uten grunn at dette albumet har nådd toppen på VG-lista Topp 40. Her er det mye vokalprestasjoner for pengene!

Dette er videre en samleplate med flere nostalgiske høydepunkt for den som har hørt mye på radio de siste ti årene. Dessuten er Mysteriet Deg, i duett med Bjørn Eidsvåg, også med. Låta har slått god rot i landet, og slik sett er lanseringen av samleplata i Norge et godt forsøk på å surfe videre på medgangsbølga.

Eksempler på høydepunkt utenom Mysteriet Deg, er slagere som Varje Gång Jag Ser Dig og Himlen Runt Hörnet fra albumet ved samme navn. Begge låtene er signert Mauro Scocco (tidl. Ratata, red.anm.), en mann som har levert flere kledelige låter til Lisa.

Men Samlade Sånger 1992-2003 er en slik plate som er utmerket å gi i bursdagspresang til godt voksne folk man ellers ikke vet hva man skal gi. Låtene er så bra, så vakre, så voksne, så trygge, nesten intellektuelle, slik at ingen kan være synlig misfornøyd med en så moden gave.

For noen ville selvsagt plata vært hverdagens lydspor i lang tid. Men for mange andre tror jeg plata vil gå rett fra gavepapiret til CD-stativet, nærmest uspilt, fordi musikken er litt for tam, litt for avslappa, litt for laid back, og litt for uinteressant. For det er nemlig noe annet å høre enkeltlåter fra denne plata på radioen enn det er å lytte gjennom hele albumet i ett. En enkelt låt er avslappende, en hel plate kan bli søvndyssende.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.