Summer Fling – 16 Soulful Tracks Selected By Audun Vinger – Sikker soulsamler

Summer Fling – 16 Soulful Tracks Selected By Audun Vinger – Sikker soulsamler

Audun Vinger (platerytter og skribent i Natt & Dag og Dagens Næringsliv, red.anm.) er en soulman. Han digger soul, og er stolt av det. Han har derfor satt seg ned med Sonys utømmelige backkatalog (i all hovedsak) og ut ifra den plukket seksten av sine favorittlåter. Dette med det mål for øyet å spre soulsjangeren til menigmann. Et mål som har resultert i samleren Summer Fling.

Hvor mange ganger har man ikke våknet opp og følt at den nye dagen ikke kan bli annet enn usexy. Det regner, du er blakk og det er bare Glamour på televisjonen. Dagen er fortapt, og det er ingenting som kan redde den opp fra sumpen. Tror vi.

Men på grunn av mykasmusikk-entusiaster som Vinger, kan dårlige dager få en frisk start. Dette takket være sterke soulsamlere, som Summer Fling er et glitrende eksempel på.

På denne samleren får du seksten soullåter som duger både til den regntunge dagen skissert over. Og til de dagene da livet er på sitt beste, og kan nytes til det fulle. Bidragene spenner fra storslagne The Supremes, uten Diana Ross vel å merke, til nyere ting som Jill Scott og Kindred The Family Soul.

Felles for alle bidragene på denne utgivelsen er at de er laget av kjærlighet for glade vibber. Man må bli i godt humør av å høre på musikk som dette, og dette er derfor lett å karakterisere som en plate man absolutt bør bruke noen kroner på.

Your Love Is Rarted X av Jonny Taylor er en av flere låter på denne utgivelsen man ikke kan unngå å fall pladask for. Den har en klassisk sleeze soulvokal, som sammen med en upåklagelig groove gjør sitt til at man føler seg litt bedre ved lytting.

Herr Vinger har lagt som kriterium for platen at den ikke nødvendigvis må reflektere album og artister som har sprengt gull og platinarekorder salgsmessig. Dette har ført til at det er mer solide låter enn ubetingede dansegulvvinnere på denne platen.

Dette til tross, er det bidrag som gjør seg godt når det skal jigges litt. Kan blant annet trekke frem Mtumes Juicy Fruit som et slik godt over halvveis til dansbart spor. Grunnmelodien på dette kuttet er, for hip hop-nerdene der ute, å finne som sample på The Notorious B.I.G. sin bauta av en debut Ready To Die og sporet Juicy.

Det bare å sende et høflig nikk til Vinger, som tydeligvis har gjort seg stor flid med til å samle sammen disse smukke låtene, og kjøpe platen. Så slipper du bruke all verdens av tid på rote rundt i soulhyllene på egenhånd, og heller bruke dette som en pekepinn på hvor du skal lete ved neste korssvei.

Bli en soulman du også, og sjekk ut Summer Fling – 16 Soulful Tracks Selected By Audun Vinger. Noe annet vil være tullete.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.