Youth & Young Manhood – Familiær retro

Youth & Young Manhood – Familiær retro

Youth & Young Manhood er et album bestående av rask, fengende gitarrock, med tydelige innslag hentet fra de sørlige deler av junaiten.

Bandet Kings Of Leon består av de tre brødrene Caleb, Nathan og Jared Followill, samt deres fetter Matthew. De spiller lynende kjapt, og slapper så og si ikke av ett sekund gjennom Youth & Young Manhood. Referansene går først og fremst i retning The Strokes, men her finner vi også innslag fra grenselandet til punk, herlig nybrottsarbeid fra sent sekstitall og mer moderne britiske krumspring.

Kings Of Leon er et band som har fått relativt mye oppmerksomhet gjennom sommermånedene. Slett ikke ufortjent, for det de leverer vekker minner, selv om du ikke nødvendigvis har hørt musikken deres før. Sært tenker du kanskje, men nei. Dette her er nemlig bunn ærlig gitarrock. Gitarrock med tungt sørstatspreg.

I utgangspunktet er nok dette en plate som passer best på fest, eller i det minste i et sosialt lag. For sitter du alene i stua kan dette nok bli vel stressende. Det er nemlig langt fra genialt, det er bare rett frem bra musikk.

Litt ensformig må man også kunne hevde at dette er, men likevel langt fra kategorien kjedelig. Røff sommermusikk, som får det til å vibrere litt ekstra i høyrefoten tror jeg må være en god beskrivelse. Liker du band som nevnte The Strokes, så faller du sannsynligvis lett for dette også. Kjapt, behagelig og trygt altså, men langt fra en klassiker.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.