Olden – Obligatorisk påminnelse

Olden – Obligatorisk påminnelse

Det mest slående med disse opptakene er å igjen høre friskheten som preget Sixteen Horsepower i deres tidligste periode. For på Olden er nok både arrangementer og produksjon betraktelig nedstrippet i forhold til det widescreenformatet fansen siden er skjemt bort med, eksempelvis gjennom trioens seneste studioplater Secret South (2000) og Folklore (2002). Men bevares så deilig det er å igjen sitte tilbake med den ekte følelsen av et band som virkelig er til stede i musikken sin. Og det i langt større grad enn hva de kan sies å ha vært på noen år, til tross for at det også har vært en naturlig utvikling for de tre.

For her kommer den småskumle og desperate stemmen tilhørende David Eugene Edwards virkelig for en dag igjen, mens bandet for øvrig virker tydelig inspirerte, for ikke å si glødende i all sin iver for å begeistre sine tilhørere. Og selv om låter som senere er ansett som klassikere, deriblant American Wheeze, South Pennsylvania Waltz, Low Estate og I Seen What I Saw, her presenteres i andre utgaver enn de endelige versjonene som kom med på plater som 16 Horsepower (1995), Sackloth’n’Ashes (1996) og Low Estate (1998), vises det her helt klart at dette bandet hadde det som skulle til og vel så det allerede fra starten av. Sixteen Horsepower har alltid vært et interessant og spennende band å følge, og her avsløres en gang for alle hva som bodde i trioen før de virkelig ble store.

Olden er derfor et fint supplement til gruppas ordinære katalog, og ikke minst bør denne utgivelsen være obligatorisk for fansen. Men jeg ser ingen grunn til kun å utelukkende anbefale dette til fans, for innholdet på platen er i seg selv så intenst og sterkt fremført at enhver med sans for kvalitetsmusikk bør løpe avgårde til nærmeste platesjappe umiddelbart!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.