Warren Zevon er død

Warren Zevon er død

Warren Zevon har i lengre tid kjempet en hard kamp mot kreftsykdommen. For litt over ett år siden ble diagnosen uhelbredelig lungekreft stilt, og musikeren har siden nærmest bare ventet på slutten. Og i går sovnet han altså stille inn i sitt hjem i Los Angeles. Ifølge en talsperson har Zevon følt seg bra i det siste, men våknet altså ikke igjen etter en middagslur i går ettermiddag.

Celebre gjesteartister
Men til glede for omverden rakk Zevon å gjøre ferdig sitt nye album som teller en rekke gjesteartister, deriblant Bruce Springsteen, Emmylou Harris, Jackson Browne, T-Bone Burnett, Dwight Yoakam, Ry Cooder og Don Henley.

Warren Zevons låter har i en årrekke vært gjenstand for tolkning av andre størrelser fra musikkverden. Blant hans komposisjoner som er gjort kjent av andre finner vi Poor Poor Pitful Me, Hasten Down The Wind, Lawyers, Guns And Money og Carmelita. Blant de som har tolket Zevons materiale er Meat Loaf, Stevie Nicks, Shawn Colvin og Dwight Yoakam.

Brukte R.E.M. som backingband
På egenhånd oppnådde Zevon sin høyeste plassering på singellistene med Werewolfes In London i 1978. Her i landet gjorde spesielt albumet Sentimental Hygiene fra 1987 det sterkt. På denne utgivelsen brukte Zevon R.E.M.s Peter Buck, Mike Mills og Bill Berry som backingband, mens Michael Stipe dukket opp som korvokalist sammen med Neil Young, Bob Dylan og Flea (Red Hot Chili Peppers). Og i 1990 tok han igjen opp samarbeidet med R.E.M.-gutta, og spilte inn en rekke coverlåter sammen med dem under fellesnavnet Hindu Love Gods.

Gjennom det siste året har Warren Zevon holdt motet oppe ved å arbeide med den nye platen The Wind, som han såvidt rakk å se utgitt i hjemlandet. Og neste mandag slippes altså albumet i resten av verden, Norge inkludert. Det er selskapet Artemis som står bak utgivelsen, som her på berget distribueres av VME (Voice & Music Entertainment).

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.