Sort fredag

Sort fredag

Den svartkledde legenden ble 71 år. Etter lang tids sykdom og sviktende helse tapte han til slutt kampen vi alle en gang kommer til å tape.

Men Johnny Cash gikk under med flagget til topps. Det finnes ikke mange artister som har, eller noensinne vil komme til å ha, den integriteten som Cash hadde. Han hadde en lang og treffsikker karriere bak seg og var blant annet medlem av den legendariske kvartetten til Sun Records på femtitallet (hvor Presley, Perkins og Lewis var de tre andre).

Etter hvert som årene gikk ble hans status bare større både i og utenfor Nashville. Han ga ut harde, følelsesladde stunder som blant annet de strålende konsertplatene fra henholdsvis fengslene Folsom og San Quentin.

På åttitalet gikk ting ikke fullt så bra for Cash. Gjennom dette tiåret ga han ut en del plater som ikke vil bli husket som mesterverk. Dersom de vil bli husket i det hele tatt?

Rubin fant ham igjen
Johnny Cash har selv sagt at han mistet motet i denne perioden. Men det kom tilbake på nittitallet. Rick Rubin fant ham og tok den gamle kjempen inn under sine vinger. Dette har resultert i en av de mest sagnomsuste utgivelsesrekkene noensinne. American Recordings teller fire album med låter fremført så nakent, svart og med sterk følelse at de nesten ikke har sine rivaler i musikk i dag.

At mannen nå er borte er et stort tap for musikken. Det eneste vi har igjen er de vakre låtene, minnene og håpet om at mannen i sort nå er gjenforent med sin kjære June Carter som gikk bort tidligere i år.

Johnny has left the building.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.