Inspired – Inspirert jazzflørt

Inspired – Inspirert jazzflørt

Inspired kan stilmessig plasseres i skillet mellom pop, jazz og soul. I tillegg gjør innslag av beats og samplinger sitt til at uttrykket på Inspired fremstår som variert og tiltalende.

Enkelte av låtene befinner seg i hva man kan kalle ”café-soul”-sjangeren. For eksempel den tiltalende Move On, som kanskje er Inspireds aller beste øyeblikk, og absolutt en potensiell radiohit.

Andre ganger oppholder Agnethe VR seg i et mer rendyrket, lavmælt jazzutrykk som også kler henne godt. Inspireds søteste innslag er Irmelude, en interlude der Agnethes niese Irmelin er samplet mens hun forteller om tante som er i London for å spille inn plate. Sjarmerende!

Albumet er både velspilt og velprodusert. Det er rett og slett imponerende hva dette har blitt uten å ha et plateselskap i ryggen. Agnethe VR synger ellers veldig bra, og låtmaterialet holder nesten hele veien til mål.

Albumet tar seg faktisk også opp på slutten, noe som dessverre ikke er så vanlig. Et variert og spennende lydbilde bidrar til at Inspired er blitt et vellykket debutalbum.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.