The Magician – Fullført EP-trilogi

The Magician – Fullført EP-trilogi

For et drøyt år siden var Wholy Martin et totalt ukjent band for de aller fleste. Etter en kjapp omtale i Lydverket på NRK, resulterte dette i mer og mer spalteplass. Sensommeren 2003 stod de derfor på scenen under Øyafestivalen. Førsteutgivelsen Ben’s Café ble fulgt opp av 1/2, og trilogien fullføres med The Magician.

Tekstforfatter og vokalist, Helge Martin Framnes er ikke akkurat verdens muntreste fyr, noe som gjenspeiler seg i tekstene. Her finner man spor av ensomhet, sorg, kulde og ellers beksvart poesi. Haugesunderen har en ærlig, ekte og ergo besnærende appell. Slik er han med på å gi gruppen særpreg i massevis. Lydbildet er som alltid mørkt, nakent og dystert. Referanser til Nick Cave og Tom Waits er dekkende og velanvendte paralleller. Produsent Bjørn Fløysand (Velvet Belly, Bel Canto, Briskeby) har vært en positiv bidragsyter fra første stund, og gir sluttproduktet en dyptgående hudløshet og eleganse.

The Magician byr kanskje på litt mindre spennvidde enn de to foregående utgivelsene, men er desto mer melodiøs. Wholy Martin har i alle fall gitt lytterne en pekepinn på hva som kan ventes på det kommende debutalbumet. Triologien er herved et avsluttet kapittel.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.