No Time Wasted – Høstens redningsmenn

No Time Wasted – Høstens redningsmenn

Den første låten Jim Stärk serverer på sitt nye album er låten It’s Not That Easy. En passende tittel å starte albumet med, for er det noe som ikke er lett, så må det være å snekre sammen musikk som drar deg så til de grader inn i melankoliens verden. Man kan rett og slett ikke unnvære å bli litt trist til sinns når lyden av det første sporet fyller stua. Misforstå meg rett: I tilfeller som dette passer det ganske bra å være litt trist.

Videre utover kommer det et mer variert utvalg av låter. Men den gode stemningen fra deres forrige album Ten Songs And Hey Hey er der definitivt fortsatt. Jim Stärk viser seg som et trygt band. Man kan stole på at de leverer varene, uten at det blir ensformig av den grunn. Her er det lykke, tristesse og alt det man ellers kunne trenge på sin vei inn i høstmørket.

Av de beste sporene er det på sin plass å fremheve innledningslåten som en absolutt favoritt. I tillegg kommer deilige Half A Man, som man heller ikke skal kimse av. Det er nok mange man kunne ha blitt fristet til å sammenligne Jim Stärk med, men Nick Drake er nok fortsatt blant de beste referansene. Men det er ikke så viktig. Vokalist Einar Stokke Fadnes og resten av dette svært oppegående bandet, står stødig på egne ben.

No Time Wasted står parat til å følge deg inn i den dype høstnatten, og samtidig minne deg på at det muligens finnes et lys i vintertunnelen. Sprett en god rødvin, tenn stearinlyset og len deg godt tilbake i sofaen. Denne musikken fortjener den rette stemningen i stua.

NB! No Time Wasted er i salg fra mandag 6. oktober.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.