Far Out And Disconnected – Upolerte juveler

Far Out And Disconnected – Upolerte juveler

For akkurat dette var tilfellet med demoutgivelsen jeg fikk tilsendt av haldengruppen Royal Porn Celebrities her for litt siden. Selv om gruppen har satt et forferdelig navn på seg selv, må man si at rock er noe de har kontroll på.

Den fem mann sterke gruppen kommer altså fra Halden. Og de har holdt det gående siden høsten 2002. Ideen til bandet kom etter at to av bandmedlemmene så Gluecifer og The Hellacopters på konsert, og fant – kanskje ikke så overraskende – masse inspirasjon der.

Den femspors demo-EP-en Far Out And Disconnected svekkes selvfølgelig av at produksjonen er ymse, og at vokalen derfor av og til høres ut som den svenske elvisimitatoren Eilert Pilarm. Men utover det, er dette en virkelig talentfull gjeng fra Halden Rock City.

Åpningssporet Monster er intet mindre en kanon av en rock’n’roll-killer. Låten grep umiddelbart tak i en forholdsvis rutinert rocker som undertegnede, og kastet ham mer eller mindre direkte mot veggen. Dette er rett og slett en forrykende bra låt, som like gjerne kunne ha vært fremført av et band som har brukt sommerferien på å skrive autografer.

Og det stopper ikke der! Alle de fem sporene som utgjør denne EP-en oser av utforløst potensial, og havner overraskende nok på denne anmelderers liste over låter han velvillig anbefaler til folk som er på søken etter noe nytt.

Det hadde vært utrolig morsomt få rede på hvor bra denne gruppen kan bli. Det vil si; hvis de får tilgang til studio som tåler vann, og med muligheten til å rocke og rulle i et større format enn hva en egenprodusent demo tillater.

Hansken er kastet; noen ta ansvar og gi denne gruppen en platekontrakt!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.