No More Hi-Fi – Sterk poprock-samler fra fersk label

No More Hi-Fi – Sterk poprock-samler fra fersk label

Blant de mange trubadurene som er å finne på denne tjueen spor rike poprock-samleren finner vi Mr. Oyst, Professor Pez, Tom Cuise Contol og Herr Nilsson. Dette kan overraskende nok kanskje ende opp med å bli blant årets sterkeste samleplater i poprock-segmentet.

Bergen forsetter å komme på banen med spennende saker på musikkfronten. Er det ikke banebrytende elektronika, så er det gjerne drivende god pop- og rock. Og denne gangen er det sistnevnte segment som blir trukket frem.

Når sant skal sies så er dette en av de bedre demoutgivelsene (om man kan kalle det for det?) fra et norsk selskap på riktig så lenge. Her får man alt som skal til; fra den supercatchy trompetbaserte Dance Around The Livingroom signert Professor Pez, til popperler som Hello Sweetiepie fra den sympatiske Mr.Oyst.

Det råder en rolig og laidback stemning over hele albumet. Det føles egentlig litt som låtmaterialet her er laget med tanke på by på bidrag som skal kunne lage litt vårstemning gjennom hele året.

For man sitter igjen med en god og vårlig følelse etter å ha hørt på Galant Records: No More Hi-Fi. Dette selv om vi er smertelig klar over at det er oktober og at snøen snart må skuffes bort med rå muskelkraft. Dette er en samling av lystige og lykkelige låter som gjør en manns jobb med å spre litt glade vibber i en ellers så grå hverdag.

Det er for eksempel umulig å ikke trekke på smilebåndet når den tullete Hurru Hurru Jive av Victor Sifuentes tråkkes i gang. Kanskje ikke en direkte stor låt sett i forhold til mye av det andre som vises her, men like fullt en sak som bidrar til at helheten her føles imponerende god.

Undertegnede har brukt No More Hi-Fi til å komme i gang når han sitter på bussen om morgenen i en drøy uke. Og det til meget gode resultater. Så derfor foreslår han at du gjør det samme, og blir litt bedre kjent med et av landets mest spennende nye labels.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.