Build & Destoy – Lost Sessions Part 1 – Oppløftende mikstape

Build & Destoy – Lost Sessions Part 1 – Oppløftende mikstape

Det er hevet over en hver tvil at Royce Da 5’9″ har mange gode venner son kan kunsten å legge beats. For på denne doble mikstapeplaten dukker det opp et utall av forskjellige produsenter, samt rimleggere som er med å gjøre forskjellige vrier på hans låter.

Dette inkluderer blant Eminem, MethodMan, RJD2 og Alchemist. De to sistnevnte tar seg selvfølgelig av produksjonen på et par låter, som de har for vane å gjøre på henholdsvis Def Jux-prosjekter, samt for Dilated Peoples.

RJD2 plukker opp tråden etter den nå nesten klassiske Boom av DJ Premier, og gjør sin remikstolkning av denne under tittelen Boom (RJD2 Beat Blend). En remiks som for øvrig ikke helt holder samme eksplosive kaliber som originalen gjør. RJD2 sjonglerer som vanlig med bra beats, men denne gang låter resultatet både rotete og høyst unødvendig.

Mikstapen gir videre et godt inntrykk på hvordan den godeste Royce Da 5’9″ virker på undertegnede. På noen spor imponerer han stort bak mikrofonen, mens han andre ganger høres helt uinspirert ut. Som eksempel her (i undertegnedes øyne; Dr. Jekyl og Mr. Hyde-lignende MC-en) må man høre Malcom X og sammenligne den med prestasjonen på Scary Movies (The Sequel). Her varierer han fra å være sjef med hard og kompromissløs rimslenging, til å formelig prate i søvne(!).

Royce Da 5’9″ har tidligere imponert som en undergrunns-MC av høy kvalitet. Og det er ikke til å komme forbi det faktum at det er på beats som ikke er siktet inn på listetoppen at mannen er på sitt beste. Og på denne platen får du to disker spekket med beats som for det meste klarer å ta ut hans potensial. Et og annet innslag duger riktignok ikke helt etter malen, men sett under et kommer albumet likevel unna med æren i behold.

Det er vanskelig å anse Build & Destoy – Lost Sessions Part 1 som en kjempesterk mikstape. Men disk to gjør faktisk sitt til at albumet får kjøpanbefaling fra denne anmelderen.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.