Elvis 2nd To None – Kongen på sitt beste!

Elvis 2nd To None – Kongen på sitt beste!

Når det er nevnt er det ikke dermed sagt at Elvis 2nd To None er en dårlig samleplate. Tvert i mot er dette et særdeles gjennomført testament fra rockens ukronede konge, Elvis Presley.

I motsetning til fjorårets Elvis 30 #1 Hits eller The 50 Greatest Hits fra 2000 (sluppet i Norge før jul i 2001, red.anm.), inneholder årets bidrag på samleplatefronten en rekke låter som ikke nødvendigvis er blant Elvis’ aller største hitlåter. Hvilket betyr at det denne gang er ryddet plass til langt mer interessante enkeltspor enn de som kun er hentet fra toppen av hitlistene fra femti-, seksti- og syttitallet.

Så fryktelig mye nytt inneholder denne samlingen dog likevel ikke. DJ Paul Oakenfold har riktignok fått i oppdrag å opprettholde ungdommens interesse rundt Elvis med sin remikstolkning av – før dette – forholdsvis ukjente Rubberneckin’, etter modell fra fjorårets supehit A Little Less Conversation (JXL Remix). Som på Elvis 2nd To None er lagt opp som ett av to bonusspor. Det andre er tidligere ikke-utgitte I’m A Rustabout – som til lettelse for alle som finner nymotens discorytmer pakket rundt Elvis’ umiskjennelige røst usmakelig – ikke en remiks.

Det er likevel ikke bonusmateriale som er årsaken til at denne samleplaten er en sikker investering. Fantastisk god lydgjengivelse på kanoninnspillinger av spor som Love Me, Trouble, If I Can Dream, Memories, An American Trilogy og Always On My Mind er en uslåelig kombinasjon! Og resten av bidragene på plata er heller ikke å forakte: That’s All Right, Blue Suede Shoes, I Want You, I Need You, I Love You, Treat Me Nice, King Creole, I Got Strung, Viva Las Vegas, Kentucky Rain og Promised Land er bare et utvalg av de i alt tredve utsøkte innslagene som totalt finnes på Elvis 2nd To Come.

Totalt sett er dette en superb samling av Elvis-godsaker, som bør være til like stor glede for fans som til amatører i forhold til mannens back-katalog. Kjøpte du fjorårets Elvis 30 #1 Hits er dette et fint supplement, mens mange av låtene her også er å finne på The 50 Greatest Hits fra året før (så vær obs!).

Men tross det som er nevnt, er dette faktisk en av de sterkeste Elvis-samlingene markedet hittil har sett. Herved er Elvis 2nd To Come anbefalt som årets definitive julegave for store som for små!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.